Sokforint.wc.hu


A tartalomhoz

Egyéb extra pénz!

Hotfile


A File Letöltés - Feltöltés bevezető oldalban említett HotFile Corp-ot érdekes módon már 1997 legvégén bejegyezték (Panama City), de főleg az utóbbi időben lett felkapottabb. A tulaj nevéből azonban erősen orosz behatásra lehet következtetni. Ahogy említettük nekünk fizetnek pénzt azért, ha az általunk feltöltött file-okat letöltik. Pénzkeresés szempontjából nekünk most ez fontos. Egy táblázatban összefoglaltuk a letöltésekért kapható pénzt. A kifizetésről bizonylatunk is van
ide kattintva el tudod olvasni!

Bevételi táblázat

     

Rang

5 - 50MB

50 - 100MB

100 - 2000MB

Copper

$2

$3

$4

Bronze

$3

$5

$7

Silver

$5

$7

$10

Gold

$6

$9

$12

Platinium

$7

$10

$15

A fenti árak 1000 letöltés után értendőek. Sajnos a HotFile változtatott a régi átalánydíjas fizetési rendszerén és "számla típusokat" vezetett be (copper, bronze, silver, gold, platinum). Ezek a számlatípusok attól attól függnek, hogy a letöltésekért hányan fizettek (prémium csomagra váltottak). Tehát pl. ha egy (vagy több) általunk feltöltött 700 MB-os filmet 1000-szer töltenek le és közben az ezeket a filmeket letöltők többsége prémium csomagra vált át (vagyis fizet érte), akkor 15$-t kapunk. Viszont ha 3MB-os képet/képeket töltenek le tőlünk 1000-szer és közben senki nem vált prémium letöltésre, akkor csak 2$-t kapunk.

A kifizetést minden hétfőn (15 óra körül) teljesítik a 15$ minimum összeg elérésekor, ha nem gyűlik össze, akkor természetesen tovább halmozódik az összeg. A file-ok lehetnek videók, képek, zenei és tulajdonképpen bármi, ami nem jogvédett és illegális stb.

A HotFile regisztráció nagyon egyszerű, tényleg kb. 1 perc alatt letudható (azóta magyarul is elérhető a felület - 2010 május). A regisztrációról készített videó itt:

Az oldalra regisztrálhatunk a HotFile linken keresztül. Az adataink kitöltése során megadhatjuk a pénzkikérés módját, természetesen a legegyszerűbb, ha a PayPal online internetes számlát választjuk (lehetőség van emellett még WebMoney és EPassporte kiválasztására is). Mint említettük a pénzt automatikusan utalják rá, ha elértük a limitet. Regisztráció után tulajdonképpen rögtön kezdhetjük is a feltöltést.

NAGYON FONTOS!!! A
HotFile változtatott a rendszerén a videón bemutatottak óta és a pénzkereseti lehetőséghez a következőket kell még REGISZTRÁCIÓ UTÁN tenni: a "Partnerprogram" menüpontban meg kell keresni a "Join Affiliate program" linket, melyen keresztül már megadható lesz a kifizetés. Ki kell választani a legördülő menüből hova történjen a kifizetés (pl. PayPal). és az ehhez tartozó számla email címet is be kell írni (Payment info), ahova majd utalják a pénzt online. A "Felhasználási Feltételeket" érdemes átolvasni, majd mindenképp bepipálni az elfogadást. Legvégül a "Become Affiliate" gombbal aktiválható a a pénzkeresés. Ezt ha nem teljesítjük, akkor NEM jár pénz a letöltések után!!!

Később is változtathatók a kifizetési adatok a "Fiókom -> Fiókom szerkesztése" almenüpontban, de a változtatáshoz mindig egy érvényesítő kódot kell kérvényezni.

A teljesség igénye nélkül lefordítottuk a gyakori kérdéseket és válaszokat (GYIK - FAQ) és a Felhasználási Feltételeket a linken. Érdemes őket átfutni, bár sokszor képtelenség leellenőrizniük, de az ördög tudjuk nem alszik!

Miután átfutottuk a
HotFile-al kapcsolatos tudnivalókat, nézzük hogyan tudjuk feltölteni file-jainkat, majd megosztani azokat (teljes minőségben ERRŐL a linkről-sajnos még a régi felülettel):

Ennyire egyszerű! Most már csak látogatókat kell "szereznünk", hogy letöltsék a file-okat, ami után persze megkapjuk a pénzt (átlagban 1 dollárcentet 100 MB felett letöltésenként). Az már csak a saját leleményességünk múlik, hova illesztjük be a linkjeinket. Minél többen látogatnak egy adott témájú oldalt, annál többet fogunk keresni...

Itt is megemlítjük a dolgot miszerint: ajánlatos feliratkozni a jobb oldali sávban található hírlevelezésünkre, mert pl. a kifizetésekről küldünk ki levelet, így a feliratkozottak rögtön értesülhetnek, hogy az oldal még mindig fizet, megbízható és ennek következtében továbbra is érdemes energiát fektetni ezen pénzkeresési lehetőségbe, vagy szeretné újabb megbízható oldalakat leírásairól első kézből értesülni. Feliratkozásnál a "Keresztnév vagy Becenév" (esetleg felhasználónév) és a (valós) "Email" cím kitöltése kötelező, valamint legalább az "Egyéb" opció legyen kipipálva. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy távol áll tőlünk a kéretlen levelek küldése és az email címek kiadása! Aki úgy gondolja inkább hozzon létre egy külön levelezési címet (lehetőleg gmail) erre az esetre és azt használja. Ügyeljünk az email cím pontos beírására is! Másik lehetőség, hogy a hozzászólásokba ír valaki ezen szándékával kapcsolatban (érvényes email címmel), majd mi ezt nem publikáljuk, hanem felkeressük az illetőt.

Sok szerencsét hozzá!

Amit még javaslok az az, hogy a feltöltött anyagot csomagold be és tegyél rá egy jelszót amit mindenképp mellékelj a letöltésedre mutató link(cím) mellé, hogy ha valaki letölti akkor ki is tudja csomagolni.
A becsomagolás azért fontos mert így senki nem lát bele az anyagba csak az aki letöltötte a te hozzájárulásoddal!


Ha bármi kérdésed van: fizetonetesmunka@gmail.com


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe